woensdag 30 april 2014

Onderzoekjes (voor wie zich verveelt)

Hou u vast aan uw bretellen want we hebben geweldig veel te vertellen :)

De eerste onderzoeken waren van Saartje en Erin en gingen over de egel en manieren.
De kijkdoos van Saartje was origineel gevonden. Erin hield een enquête bij de ouders over manieren. We leerden zo wat er kan en niet kan, wat beleefd en onbeleefd is.
Erin maakte een goede en duidelijke powerpoint.
Na de vakantie kwamen de onderzoeken van Hasse, Noë, Miel en Cleo aan bod. Hasse deed een onderzoek over Australië. Ze gaat naar daar op reis!
2 weetjes over Australië: er wonen dubbel zoveel kangoeroes als mensen in Australië en er zijn zoogdieren die eieren leggen. (monotremen)
Noë liet ons proeven van een typische soep uit Polen (alleen is Sofie een aantal kinderen vergeten soep te geven, ze mag het nu nog horen ;) ).
Miel maakte een duplo piramide. Elke farao werd daarin begraven. De Egyptenaren geloofden in een leven na de dood.
Cleo maakte een tijdsband over de evolutie in de mode. We vinden dit heel origineel en zoeken een goede plek om deze omhoog te hangen. In Italië kan je zelfs een gouden  schaar winnen,als je het beste patroon maakt.
Nadien deed Jef alles uit de doeken over wandelend takken. Wisten jullie dat deze 30 – 40 cm lang kunnen worden?
Zeno en Viggo vertelden ons wat meer over voetbal. Voetbal is een dure sport, zeker als je spelers wilt kopen of uitbetalen.
Wietse deed een onderzoek over basketbal. De beste basketter is Kobe Bryan. Wietse maakte een leuke 3D voorstelling: een veld nagemaakt met zelfs een drankautomaat op getekend!
Niels en Ella deden dan weer een onderzoek over honden. Wist je dat een mannetjeshond een reu heet en een vrouwtjeshond een teef?
 Over bliksem kwam Bartel ons wat vertellen. Hij gaf ons praktische tips voor tijdens een onweer:  je gebruikt best niet zoveel elektriciteit, nooit onder een boom gaan staan, …
Mart bracht een wortel mee en vertelde ons dat er hoofd-, bijwortels en wortelharen bestaan. In de herfst vallen de bladeren af om de boom te beschermen.
De Olympische winterspelen waren geen succes voor de Belgen, want we verdienden 0 medailles. Gelukkig verzachtte Tycho dit door ook een lekkere Olympische cake te bakken en ons er wat over te leren.
Door het onderzoek van Mil bespraken we in de klas dat we woensdag 25 juni  met de fiets naar de school proberen te komen.  Meer info volgt nog.
Bauke en Mauro vertelden ons meer over planeten en het zonnestelsel.

We leerden veel bij en bereiden ons nu voor op … China!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten